Länkar‎ > ‎

Nysätra optimistklubb

                                           

INFORMATION om Nysätra optimistklubb

                                       

Många i Nysätra/Nackanäs är medlemmar i NOK

Nysätra optimistklubb (NOK) är en liten klubb som startades 1990 med syfte att organisera seglarskola och kvällseglingar för barnen i vårt område. Under vissa år har vi genomfört små kappseglingar och andra år har vi seglat till andra sidan sjön och övernattat i tält.  Vad som händer i klubben har i hög grad berott på vilka vuxna som har haft lust att dra igång någonting med barnen. Den stora succén i klubbens historia har dock innebandyn varit. Den startades redan 1991 och lockar fortfarande ett 20-tal ungdomar och vuxna varje söndag eftermiddag. 

 

Optimistjollar, windsurfingbrädor och en kajak finns att låna

Klubben äger en laserjolle, tre optimistjollar, en kajak och två windsurfingbrädor som medlemmarna kan låna. Båtnycklar och båtutrustning finns i jolleboden. Ring Kåre 070 790 34 48, Henrik Hållsten 0732 466196 eller  Klas Berglöf  070 594 9552  så får du koden till låset.

 

En ny kanotsektion

Flera Nysätrabor har visat intresse för klubbens nya kanotsektion som nyligen har köpt en fin slitstark enmanskajak. Det finns uppläggningsplatser för ytterligare fem kajar på den nya ställning som iordninggjordes 2009. De årliga avgiften för en plats är 200 kr.

Är du intreserad av plats, kontakta Henrik Hållsten, Bergparksvägen 6, henrik.hallsten@philosophy.su.se, alternativt 0732 466196.

 

 

På söndagarna spelar vi innebandy

Stora och små barn är välkomna att spela innebandy.  

 

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 100 kr per familj. För de familjer som spelar innebandy tillkommer 100 kr. Klubbens postgiro är 62 60 60 8. Kom ihåg att ange dina barns födelsedatum (6 siffror). Deras födelsedatum behöver vi när vi ansöker om föreningsbidrag från kommunen.


För mer information - se Facebook. sök på Nysätra optimistklubb.